Fisk



Torsk med grönsaker

Portioner: 4

400 g frusen torsk i bitar
2 msk rapsolja
1 pkt wokgrönsaker
1 apelsin i klyftor
1 dl finskuren purjolök
½ dl grovt hackad persilja
½ dl finskuren gräslök
2 msk kinesisk soja
salt
malen vitpeppar
½ dl vatten

Pensling:
1 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
2 msk riven parmesanost
salt och malen vitpeppar

Blanda creme fraichen, senapen och parmesanosten. Pensla de frusan torskbitarna med blandningen och krydda med lite salt och vitpeppar. Ställ torsken åt sidan.
Hetta upp oljan i en stekpanna med lock. Stek wokgrönsakerna och resten av grönsakerna på hög värme i 3-5 minuter under försiktig omrörning. Smaksätt blandningen med lite soja, salt och vitpeppar.
Tillsätt vattnet och lägg torskbitarna ovanpå grönsakerna och lägg på ett tättslutande lock. Låt småputtra på svag värme i ca 5 minuter.
Servera som hel rätt eller med pressad potatis.

2005-06-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept