Fisk



Tonfisksallad med fetaost och oliver




Portioner: 4

2 burkar tonfisk, i olja
1 påse bladsallad, blandad
2 st tärnad paprika
1 ask halverade cocktailtomater
100 g tärnad fetaost
16 st kalamata oliver
1 msk kapris
1 burk majskorn

Dressing:
0,5 st finhackad gul lök
2 msk rödvinsvinäger
5 msk matolja
2 tsk dijonsenap
1 kruka finhackad färsk gräslök
salt och peppar

Till servering:
citron till garnering
färsk basilika till garnering

1. Låt oljan i tonfisken rinna av genom ett durkslag.
2. Rör ihop dressingen genom att blanda vinäger, olja, senap, lök, gräslök, salt och peppar till en vinägrett.
3. Lägg upp tvättad bladsallad, oliver, majs, halverade tomater och paprika på ett stort fat eller direkt i tallrikar. Toppa med tonfisken, fetaost och kapris. Ringla sedan över dressingen.
4. Garnera med citronklyfta, basilika och servera med bröd till.

2005-07-10

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept