Fisk



Asiatisk fiskgryta

Portioner: 4-6

1 pkt tinad spättafilé ( 300 g)
500 g laxfilé
500 g räkor med skal eller 200 g skalade
2 msk rapsolja till stekning
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (ca 400 g)
salt & peppar

Sås:
2 vitlöksklyfta
2 msk ostronsås
3 msk Sweet chilisås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
färsk koriander till garnering



Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar. Skala räkorna.
Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs wokgrönsakerna i ca 3 minuter, lägg över på ett fat.
Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Bryn fisken försiktigt i om-gångar. Salta och peppra. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna.
Skala och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
Lägg i fisk- och grönsaksblandningen, låt småputtra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna. Låt dem bli varma.
Garnera med koriander.
Servera gärna med ris.



2005-09-26

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept