VARMRÄTTER


 

Ugnsfisk med örtcrème

 

 

 

Portioner: 4

 

500-600 g rödspättefiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
-1 dl hackad dill och gräslök
2 dl creme fraiche
strimlat eller rivet citronskal

Tillbehör:
potatismos
haricots verts eller ärtor


 Filea ev bort det vita skinnet på underfiléerna av rödspättan. Salta och peppra (med halva mängden) fiskfiléerna, rulla ihop och lägg dem i en lättsmord ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen tills fiskköttet börjar bli vitt och fast, ca 20 minuter i 225 grader.
 Hacka dill och gräslök och blanda med creme fraiche. Salta och peppra. Bred ut såsen över fisken och tillaga (utan folie) tills fisken är helt färdig och såsen börjar bubbla vid kanterna, ca 10 minuter. Strö över citronskal.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept