Fisk



Fiskgryta med parmesanost

Portioner: 4

10-12 potatisar, ca 1 kg
1 förpackning (500 g) krossade tomater, gärna med basilika
2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g fiskfilé t ex sej, hoki eller torsk
1/2 tsk citronpeppar
300 g djupfrysta ärtor
100 g parmesanost



1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
2. Koka upp tomaterna med vatten, 1 tsk salt och peppar. Lägg i potatisen och koka ca 15 minuter under lock.
3. Skär fisken i kuber och krydda med resten av saltet och citronpeppar.
4. Lägg fisken på tomat- och potatisbädden och strö över ärtorna. Låt koka ytterligare ca 5 minuter tills fisken är genomkokt.
5. Hyvla eller grovriv parmesanosten.
6. Servera fiskgrytan med parmesanosten att strö över, strimlad sallad och bröd.


onsdag 21 dec 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept