Fisk


 

 

Thailändsk grön curry med räkor

 
4 personer

1 burk à 380 ml kokosmjölk
1 - 2 msk grön currypasta
2 tsk farinsocker
½ fiskbuljongtärning eller 1 msk fiskfond
1 msk pressad citron
1 röd paprika
1 grön paprika
200 g champinjoner, färska
salt
2 msk hackad färsk basilika
400 g skalade räkor
kokt jasminris
 

1. Öppna burken med kokosmjölk, skeda upp den tjocka grädden och spara mjölken. Hetta upp kokosgrädden i en tjockbottnad kastrull och lägg i currypastan. Låt fräsa under omrörning i 5 minuter.
2. Tillsätt kokosmjölk, farinsocker, buljongtärning/fond och citronsaft och koka såsen ett par minuter.
3. Dela paprikorna och kärna ur dem. Skär paprikahalvorna i smala strimlor. Skiva champinjonerna. Lägg ner paprika och champinjoner i såsen och låt röran koka ett par minuter tills paprikan är mjuk. Smaka av med salt.
4. Rör i räkor och basilika och värm. Servera med kokt jasminris.
 

 

23 februari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept