Fisk


 

 

Lenas laxgryta

 
4 portioner
 

Ingredienser
500 g färsk eller fryst lax
saften av ½ citron
2-3 morötter, ca 200 g
1 bit rotselleri, ca 100 g
1 medelstor purjolök
1-2 msk smör eller margarin
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
½ tsk salt
2 krm timjan
2 msk tomatpuré
ev. 1 pressad vitlöksklyfta
klippt dill

Gör så här
Skär bort skinn och ben från laxen och skär den i stora tärningar. Droppa över pressad citron.
Ansa grönsakerna. Skär morötterna i bitar, sellerin i strimlor och purjon i skivor. Fräs det skurna i fettet i en gryta.
Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, eventuell vitlök, timjan och tomatpuré. Sjud under lock 8-10 minuter.
Lägg i laxen och sjud ytterligare 5-7 minuter. Strö över dill och bjud med kokt potatis eller ris och en sallad.

 

03 mars 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept