Fisk


 

 

Thaipocherad fiskfilé

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 burk lättkokosmjölk (4 dl)
2 msk mild currypaste
1 1/2 msk jordnötssmör
ev. 1 tsk asiatisk fisksås
1 msk socker
1 tsk pressad citron- eller limejuice
1 påse tinade thai wokgrönsaker (500 g)
400 g färsk fiskfilé i 4 bitar


 
Gör så här
1. Rör ihop kokosmjölk, currypaste, jordnötssmör, fisksås, socker och citrusjuice i en kastrull. Låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Häll ner grönsakerna. Lägg ner fiskfilébitarna, lägg på lock och sjud i ca 5 minuter.
3. Lyft försiktigt över fiskbitarna i djupa tallrikar. Skeda över sås och grönsaker.
Servera med ris och grönsallad.
 

 

14 augusti 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept