Fisk


 

 

Fisk ā la thai

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g wokgrönsaker
400 g koljafilé
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 lime, juicen
1-2 tsk sambal oelek
1 msk koncentrerad fiskfond
1 mango
färsk koriander
 
Gör så här
1. Lägg de frysta wokgrönsakerna i en låg vid gryta, typ traktörpanna. Skär fiskfiléerna i ca 4 cm breda bitar. Lägg dem över grönsakerna.
2. Blanda kokosmjölk med limejuice, sambal oelek och fond. Häll såsen över traktörpannan. Låt puttra i 8-10 minuter.
3. Skala, kärna ur och tärna mangon. Strössla mangotärningar och korianderblad över fisken. Servera med nudlar.
 

 

05 november 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept