Fisk


 

 

Fisk provençale

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g fiskfilé (t ex torsk)
salt & peppar
1 liten röd paprika
2 selleristjälkar
1 msk olja
½ tsk koriander
½ tsk krossad rosépeppar
½ dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
½ tsk timjan
½ dl chilisås
1 dl passerade tomater

 
Gör så här
Lägg fiskfilén i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra.
Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Skölj och finstrimla selleristjälkarna. Fräs det gröna i olja. Krydda med koriander, rosépeppar, persilja, pressad vitlök och timjan. Tillsätt chilisås och passerade tomater. Hetta upp.
Fördela såsen över fisken. Ställ in i ugn 225°C, ca 15 minuter eller tills fisken är vit och fast.
Servera med kokt potatis och sallad.
 

 

20 januari 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept