FÖRRÄTTER


18 mars 2000

Tre varma snittar

4 pers.

1 baguette eller 1 skivat formbröd

 

Snitt 1:
ca 100 g chèvre (getost) eller ädelost
olja till pensling
paprikapulver

 

Snitt 2:
6 st sardellfiléer
2 msk hackad gul lök
hackad färsk basilika eller persilja
2 msk chilisås
1 msk olivolja

 

Snitt 3:
ca 10 champinjoner
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
salt och peppar
en knivsudd cayennepeppar + 2 msk riven parmesanost

 

Ugnstemperatur 200

 

Till servering: 1/2 dl olivolja 1/2 dl hackade kryddörter, t ex färsk persilja, basilika, gräslök, timjan, gröna och svarta oliver, med eller utan kärnor körsbärstomater Skär baguetten i tolv skivor eller ta ut tolv rundlar från formbrödet med hjälp av t ex ett glas. Smöra brödskivorna. Lägg brödet på bakplåtspapper.

Snitt 1: Skiva getosten och fördela över fyra bröd. Pensla med olja. Pudra över paprikapulver.

Snitt 2: Hacka sardellerna och blanda med lök, basilika eller persilja samt chilisås och olivolja. Bred blandningen över fyra bröd.

Snitt 3: Hacka champinjoner, gräslök och persilja. Pressa över vitlök. Blanda ingredienserna med rumsvarmt smör. Smaka av med kryddorna. Bred blandningen över fyra bröd och strö över parmesanost. Sätt in snittarna längst ner i ugnen i 200 och gratinera ca 5 minuter.

Till servering: Hetta upp olivolja tillsammans med kryddörterna. Lägg i oliver och tomater. Skaka pannan. Servera tillsammans med snittarna som förrätt..

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok

"Jag sade inte att det skulle vara lätt, jag sade bara att det skulle

vara värt det."