FÖRRÄTTER

 

1 april 2000

Räksallad med saffrans aioli

4 pers.

500 g räkor med skal, tinade
blandad grönsallat
6-8 kokta potatisar, kalla och skivade
1 zucchini, tunt skivad
1 paket, 250 g, haricots verts, tinade
4 ägg, hårdkokta, skalade och i halvor

 

Saffransaioli:
2 äggulor, rumsvarma
1 paket saffran, 0,5 g
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
salt och peppar
3 dl rapsolja
  Skala räkorna. Blanda grönsallat, potatis, zucchini och haricots verts på ett stort fat eller fyra tallrikar.
  Fördela ägg och räkor över salladen. Lägg äggulor, saffran, vinäger, senap, salt och peppar i en matberedare. Starta maskinen och häll oljan i en tunn stråle genom tubröret. Kör tills såsen tjocknar.
  Servera aiolin till salladen.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept


 

Recept från

salt

Den, som sladdrar mycket, ljuger också mycket.

Amerikanskt ordspråk