FÖRRÄTTER


23 juni 2000

Sallad Eden Rock

 

4 port.

 

250 g färska eller djupfrysta haricots verts
150 g rökt skinka
150 g rostbiff
½ dl syltlök

 

Sås:
½ tsk dragon
1 msk vinäger
3 msk olja
salt, peppar

 

Garnering:
Kryddkrasse
Persilja

 

 Snoppa de färska bönorna. Koka dem mjuka i lite lättsaltat vatten (de djupfrysta enligt anvisning på förpackningen). Låt dem kallna.
 Skär bort fettet från skinkan och skär den och rostbiffen i smala, ej för långa strimlor.
 Blanda alla ingredienser försiktigt så att inget går sönder. Eller läggupp dem i grupper.
 Gör såsen och häll den över. Garnera med kryddkrasse och klippt persilja.
 Bjud bröd och strimlad grönsallad till.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt

"Bättre att tiga och tas för en narr än att tala och undanröja varje

tvivel."

Abraham Lincoln