FÖRRÄTTER


9 september 2000

Citroner "fourré"

4 pers.

 

4 citroner
4 sardiner
8 svarta, gröna oliver
1 tsk ljus fransk senap
2 msk crème fraiche

 

Garnering:
svart kaviar och persilja

 

 Skär ett lock på citronerna. Gröp ur fruktköttet med en liten vass kniv och en sked och lägg det i en skål. Putsa insidorna av skalen. Jämna till citronerna nedtill så att de står stadigt.
 Mosa sardinerna och finhacka oliverna. Blanda sardiner, olivhack, senap, crème fraiche och lite av fruktköttet från citronerna. Smaka av med salt och peppar.
 Fyll citronerna med massan. Lägg en klick svart kaviar ovanpå och överst de avskurna locken. Dekorera med lite persilja.
 Att dricka till: Loirevin eller öl.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok

"Gud skapade ingen brådska, alla goda ting behöver tid."