FÖRRÄTTER


3 oktober 2000

Ägglåda med krispiga brödkrutonger

 

 

 4 personer

4 st hårdkokta ägg i skivor
150 g skalade räkor
½ dl finhackad dill
2 msk margarin
3½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 msk riven ost
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Brödkrutonger:
3 skivor vitt bröd
2 msk smält margarin

Ugnstemperatur 225 grader

 

 Lägg äggskivorna och räkorna i en smord ugnsfast form. Strö över dillen.
 Smält fettet i en kastrull. Tag den från värmen och rör ner mjölet. Späd med mjölk etappvis och låt det sedan koka på svag värme i ca 5 minuter.
 Tillsätt ost, salt och peppar. Häll såsen över ägg och räkor.
 Skär brödet i tärningar. Doppa brödet i det smälta fettet.
 Lägg brödtärningarna ovanpå ägglådan.
 Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
 Servera med sallad.

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt

Akta dig för den som bara har läst en bok.