FÖRRÄTTER


Som de gamla sjunga, så kvittra de unga

 

25 november 2000

Gravlaxmousse

 

4 personer 

300 g gravad lax, skuren i bitar
4 msk gräddfil
1 msk gravlaxsås
2 gelatinblad
dl ljus buljong

Garnering:
100 g gravad lax, skuren i tunna skivor
salladsblad
dill

 

 Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
 Tillred moussen i food processor. Lägg fiskbitarna i skålen tillsammans med en istärning. Kör ett par sekunder, tillsätt gräddfil och gravlaxsås och kör ett par sekunder till.
 Smält gelatinet i den varma buljongen. Låt svalna och rör ner blandningen i moussen. Häll upp moussen i en liten vattensköljd kransform, eller i små portionsformar, och låt den stå i kylskåp ett par timmar.
 Stjälp upp moussen och garnera med gravlaxskivorna snodda till rosor eller skurna i strimlor, salladsblad och dillvippor.

Variation:
 Uteslut gelatin och buljong och servera moussen som den är, bredd på små krutonger av vitt bröd, på hårdkokta ägghalvor eller som fyllning i avokadohalvor. Dekorera med laxstrimlor, små salladsblad och dill.

Att dricka till:
 En torr drink, sherry eller torrt vitt vin.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt