FÖRRÄTTER


Man åldras inte vid bordet. (Italien)

18 januari 2001

Lax- och skaldjursspett

4 pers.

500 g räkor med skal
200 g gravad lax
1 limefrukt

Marinad:
1-2 msk olivolja
saften av 1 pressad lime
1-2 msk hackad dill
2 krm pepparmix
2 avokador
gravlaxsås

 Skala räkorna. Skär bort skinnet på laxen, ta bort eventuella ben och skär den i 2 cm kuber. Dela limefrukten och skär den i klyftor.
 Blanda olja, limesaft, dill och peppar i en skål. Lägg ner räkor och lax. Blanda om väl och låt stå knappt 1 timme.
 Låt räkor och lax rinna av, men spara marinaden. Varva räkor, lax och limeklyftor på spett. Dela och kärna ur avokadorna. Droppa över lite av marinaden så att de inte mörknar.
 Servera spetten med avokadohalvor och gravlaxsås.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok