SMÅTT OCH GOTT

"Låt oss äta och dricka, ty imorgon måste vi dö." (Bibeln)

 

25 februari 2001

Grönsaksdipp

4-6 portioner

1 burk kikärtor, 400 g
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk soltorkad tomat på tub, Signum
2 tsk vitlök på tub, Signum
1 krm spiskummin
salt
peppar
1 dl hackad persilja
ca 150 g grönsaker/person, t ex morötter, gurka, blomkål, champinjoner, stjälkselleri

 

1. Skölj kikärtorna under rinnande kallt vatten och plocka bort lösa skaldelar. Mixa kikärtor, yoghurt, tomat, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Blanda i persilja. Låt gärna smakerna mogna i kylen en stund före servering.
2. Skölj och ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar eller stavar. Lägg upp på fat.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

kokbok