FÖRRÄTTER


 

14 april 2001

Ägghalvor med lax och rom

 

4 st ägg
2 skiva rökt lax
4 msk kesella
2 msk röd stenbitsrom
cayennepeppar
1 st dillkvist

1. Koka äggen, hårdkokta. Låt äggen svalna.
2. Hacka laxskivorna fint och lägg i en skål. Klicka i rommen och Kesellan. Blanda och smaka av med cayennepeppar.
3. Dela äggen i två delar, vi tycker att det blir snyggast om man delar äggen på längden men det är en smaksak. Ett tips om man väljer att göra så är att skära loss lite av undersidan så att halvorna står stadigt.
4. Klicka på lax och romblandningen, garnera med en dillkvist, det är mycket svenskt och traditionellt.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt

 

Du borde skämmas, springa efter flickor i din ålder, Sven- Åke!
- Dom är inte min ålder.