FÖRRÄTTER


Kräftstjärtar i kryddig creme

 

 

kräftstjärtar (finns att köpa djupfrysta) 4 - 8 st per person (beroende på storlek)
creme fraiche (½ - 1 dl per pers)
vitt vin (torrt) (½ - 1 dl per pers)
fiskbuljong (¼ tärning per pers)
vitlök
svartpeppar
cayennepeppar (2 "skak"/pers)
ev. majsmjöl

råris

 Mängderna av följande komponenter kan variera efter tycke, smak och kvalitet.
 Creme Fraiche, fiskbuljong, vitlök, peppar och vin kokas (sjudes) försiktigt under ca 45 min.
 Under de första 10 - 20 minuterna kokar det lätt över, så se upp.
 Tina och skala kräftstjärtarna.
 Tillsätt kräftstjärtar (och ev mjöl) strax innan det är klart.
 Serveras gärna med råris.

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept