FÖRRÄTTER


Tartar på gravad lax

 

 

3 pers.

300 g gravad lax
hackad rödlök
4 msk dill
1 msk fransk senap
50 g forellrom (eller stenbitsrom)
salt och peppar

Paprikacrème
1 stor röd paprika
4 msk vatten
1 msk smör
4 msk crème fraiche
1 msk gräddfil
saft av en citron
salt och peppar

 Hacka den gravade laxen i små bitar och blanda med hackad rödlök, dill och senap. Smaksätt ev. med salt och peppar.
 Forma laxröran till runda tartarer och lägg upp på tallrikar. Ställ dem kallt. Strimla paprikan. Koka den mjuk i vattnet med salt och lite smör. Häll av spadet och spara det. Mixa paprikan. Blanda paprikamoset med créme fraiche och gräddfil. Späd ev. med lite kokspad om crémen är för tjock. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Lägg en tsk rom på varje tartar och bred ut paprikacrémen bredvid tartaren. Garnera med salladsblad, dillkvist och citronklyfta.

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept