FÖRRÄTTER


Gratinerad räksmörgås

 

 

4 pers.

4 skivor vitt formbröd
1-2 purjolökar
smör
400 g oskalade räkor
1 burk svart kaviar á 100 g
1 dl majonnäs
1-2 tsk ljus fransk senap
1 ägg

1. Ansa och skölj purjolöken och skar den i tunna skivor. Smält ca 1 msk smör i en kastrull, lägg i purjolöken och låt den fräsa på mycket svag värme tills den är mjuk. Tillsätt ev litet vatten som får koka in. Låt löken svalna.
2. Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna. Kantskär brödskivorna och bred på smör.
3. Skilj äggula och vita. Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda äggula och majonnäs, smaka av med senap och vänd försiktigt ner äggvitan.
4. Fördela purjolöken på brödskivorna. Lägg på räkorna och lägg ett lager svart kaviar ovanpå. Täck med majonnässmeten.
5. Gratinera i övre delen av ugnen 6 - 8 minuter tills täcket pöst upp och fått vacker färg. Servera genast.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept