FÖRRÄTTER



24 oktober 1998

Het räksallad

4 pers.

Dill och citronmajonäs:

 Skala räkorna och lägg dem i en bunke. Blanda dem med olja, sambal oelek och vitlök. Ställ kallt i minst 2 tim före serveringen.

Dill och citronmajonäs:
 Rör ihop äggulorna med citronsaft och citronskal. Tillsätt oljan försiktigt under ständig omröring. Bland i dillen och smaka av med salt och peppar.

 Arrangera salladen och tomaterna på fyra tallrikar. Dela på avocadon, ta bort kärnorna och gröp ur dem med en stor sked så att de förblir intakta. Skiva dem tunnt på längden men låt dem hålla ihop längst upp. Tryck till med handen till en snygg "fjäril". Lägg den på salladsbädden.
 Fördela de marinerade räkorna på tallrikarna och servera med dill och citronmajonäsen.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept



Recept från