25 okt 1997

Clam chowder (Amerikansk musselsoppa)

  Koka de färska musslorna och spar ca 1 dl kokspad. Fräs fläsk och lök i en rymlig gryta. Häll på kokande vatten och sjud några minuter. Lägg ner potatisen och sjud ytterligare 15 min. Tillsätt kokande mjölk och vispa soppan slät. Rör matfett och vetemjöl till en slät blandning och klicka ner i soppan. Sjud några minuter och lägg i kokta musslor, några med skal, och kokspad eller en burk musslor med spad.
  Smaka av med salt och peppar

Till varmrätt åt vi Godaste revbenspjällen


2 nov 1997

El Paso Tortillasoppa

1. Fräs kycklingköttet tillsammans med lök och paprika i oljan.
2. Tillsätt Chili, buljong och Taco Sause. Låt småkoka under lock ca 20 min.
3. Rör ner lime- eller citronsaft. Smaka ev av med lite salt och peppar.
4. Lägg Tortillachips i portionsskålar. Häll soppa över och garnera med en lime- eller citronskiva.

Till varmrätt åt vi Grekisk salamipaj


11 april 1998

Curryströmming

Inlagda strömming: Dra av fiskskinnet. Blanda lag, lägg i fisk. Låt stå i 12 timmar.
Sås: Rör majonäs, gräddfil, curry och vitlök. Hacka äpple, blanda i sås. Lägg avrunnen fisk i sås. Låt dra 12 timmar


2 maj 1998

Vitlöksscampi med lime

3 pers.

  Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs scampi, pepparfrukt och vitlök 1-2 min. Flytta scampin till en liten traktörpanna, att servera ur, och håll den varm. Hetta upp lite mer olja i kastrullen och fräs persilja och socker- ärter. Salta och peppra och för över ärterna till traktörpannan och blanda försiktigt.
  Servera med lime och bröd.

Till varmrätt åt vi Ayam Java


31 maj 1998

Grillad getost

4 pers. Servering:

 Kantskär eller ta ut rundlar av brödskivorna och stek dem i matfett. Flytta brödet till en ugnsplåt och lägg en skiva getost på varje brödskiva. Pensla osten med några droppar olja. Grilla under grillelement eller hetast möjliga ugnsvärme tills osten blir gyllengul. Hetta upp olja i en panna och värm försiktigt tomater och oliver. Servera getosten på en bädd av sallat. Fördela tomater och oliver över sallaten och servera som förrätt.

Till varmrätt åt vi Heta grytan