FÖRRÄTTER


Kalles Jul-Jansson

 


Portioner: 4

3 gula lökar 
3 msk smör
ca 10 potatisar av mjölig sort
1 ask ansjovisfiléer, 125 g
3 dl vispgrädde
1 liten tub kaviar, 125 g
2 msk ströbröd

 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. 
2. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs den mjuk i 1 msk av smöret. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. 
3. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnssäker form, avsluta med ett lager potatis.
4. Droppa över lite ansjovisspad. Vispa ihop grädde och kaviar och häll det över. Strö över ströbrödet och klicka över smör.
5. Grädda mitt i ugnen tills potatisen känns mjuk och gratängen har fin färg, 45–50 minuter.

 


 

25 december 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept