Förrätt


Ädelosttarte med ansjovis och salladslök

 

 

Portioner: 5
 
Ingredienser
1 sats pajdeg
3 dl Kvibille ädel
1 liten burk Abbas ansjovisfiléer
1 knippe nedskurna salladslökar
3 st. ägg
1 dl mjölk
vitpeppar
salt

 
Gör så här
Blanda samman pajdegen enligt recept och tryck ut den i en form med löstagbar botten och kanter. Gärna teflon annars smörj den väl. Blanda osten, ansjovisen, salladslöken och mjölken och smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg ut det i formen och grädda i ugnen i ca 40 minuter (bör kollas), så att den får en härlig yta. Servera gärna tarten ljummen på ett buffébord eller som ensamrätt. Pensla gärna med lite olja eller smör så att det glänser ordentligt.
Servera med lufttorkad skinka och ruccola!
 

16 juni 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept