Förrätt


Rökta musslor med getostdip

 


8 portioner

  • 2 askar (ā 105 g) rökta musslor

  • tandpetare

  • Dipp

  • 1 ask (125 g) getfärskost

  • 2–3 msk gräddfil

  • rivet skal av 1 lime + saft av 1/2 lime

  • 1 msk finskuren dill

  • salt


Lägg musselaskarna i kylskåpet en timme före servering så att musslorna är svala vid serveringen. Sätt fram dem med cocktailpinnar eller tandpetare att förse sig med. Dipp Rör getfärskosten (kan bytas mot färskost av komjölk) slät med gräddfil, limeskal och limesaft. Rör ner dill och smaka av med salt och eventuellt mer limesaft om så önskas. Garnera med rivet limeskal före servering. Om dippen görs dagen före behöver den röras upp före servering, kanske bör mer gräddfil tillsättas om den tjocknat under tiden.


 

09 november 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept