FÖRRÄTTER


Laxtartar med laxrom och dijonsenapssås



Portioner: 4


200 g färskrökt lax
100 g laxrom
gurka

Dijonsenapssås:
1 dl majonnäs, se nedan
1 dl senapssås, se nedan
1 dl crème fraîche eller gräddfil
2 msk dijonsenap

Senapssås:
1 dl socker
2 dl senap
3 dl olja
1 msk vinäger
salt och peppar

Majonnäs:
1 äggula
1 msk senap
2 dl olja
salt och peppar


 Bena ur och putsa laxen. Skär laxen i små tärningar. Skiva gurkan i tunna skivor. Blanda lax och laxrom. Fyll små cocettformar till hälften med blandningen, lägg i de urdragna gurkskivorna och fyll formen helt med resten av blandningen.
 Blanda ihop ingredienserna till senapssåsen och till majonnäsen. Blanda sedan dijonsenapssåsen. Tartaren hälls upp på tallrik, ringla såsen runt om och garnera med dillkvistar.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept