FÖRRÄTTER


Krabba Skagen

 

Portioner: 6

6 skiv. vitt formbröd
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
2 msk ketchup
3 hårdkokta ägg
1 brk salladskrabba
tsk salt
1 knivsudd cayennepeppar

Garnering:
100 g löjrom (eller ishavsrom, stenbitsrom)
salladsblad
dill
citron

 Kantskär brödskivorna och stek dem gyllenbruna i matfett. Lägg dem på ett hushållspapper för att få bort överflödigt fett. Vispa grädden hårt och tillsätt majonnäs och ketchup. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Försök att få bort så mycket vätska som möjligt ur krabban. Hacka de kokta äggen. Vänd försiktigt ner krabban och ägghacket i gräddmajonnäsen. Placera ett stort salladsblad på varje brödskiva, lägg på ett par matskedar av krabbsalladen och toppa med en (stor) klick löjrom. Garnera med citronskiva och en dillkvist.
 Ett glas vitt vin passar utmärkt till!

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept