FÖRRÄTTER


Stekt halloumiost

 

4 pers


1 pkt halloumiost, c:a 250 g
2 msk olivolja till stekning
1 rödlök
3 tomater
1 bit grön gurka
salladsblad
4 skivor rostat bondbröd

Dressing:
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar

 Torka av osten och skär den med vass kniv i 4 skivor. Skiva rödlöken, dela tomaterna i klyftor och skiva gurkan. Blanda samman dressingen och smaka av med salt och peppar.
 Lägg en brödskiva på varje tallrik. Fördela salladsgrönsakerna på brödet och skeda över dressingen.
 Stek halloumiosten i het olivolja c:a 1 min på varje sida. Lägg den varma osten ovanpå salladen. Servera som förrätt eller liten lunch.

2002-06-01

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept