FÖRRÄTTER


Oliv- och örtrostade tomater med fårostcréme

 

 

4 pers.

6 goda fasta tomater, leta efter de finaste du kan hitta
2 tsk balsamvinäger
nymald svartpeppar
1 tsk flingsalt
1/2 tsk socker
3 msk olivolja
1dl oliver
blandade färska hackade kryddor

  Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivoljan, salt, socker, peppar och örter.
  Rosta dem sakta i ugnen i 20 min. på 120 grader. Tag ut dem och lägg oliverna runt om och rosta i 10 min. till.
  Gör under tiden fårostcrémen som du helt enkelt bara smular fårost i mindre bitar och blandar med kesella, finhackad rödlök och lite svartpeppar.
  Lägg upp tomaterna och en rejäl klick av fårostcrémen bredvid, bjud också gärna vitlöksbröd till...

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept