FÖRRÄTTER


Nio olika fyllningar till minikrustader

 

 

1 pkt små krustader (24 st)
1. 1 tub med räkost, dill
2. leverpastej, grädde, saltgurka
3. saltkött, pepparrotsgrädde, persilja

 Spritsa räkost i åtta av krustaderna och garnera med dill. Fyll nästa åtta krustader med leverpastej som är mjukrörd med grädde och toppa dem med en skiva saltgurka. De återstående åtta krustaderna fylls med finhackat saltkött blandat med pepparrots grädde och som garneras med en persiljekvist. Bjud dessa godbitar som tilltugg till välkomstdrinken och det blir succé!

*

1 paket minikrustader
1dl créme fraiche
1 böcklingpastej
finhackad purjolök efter smak
salt och peppar från kvarn

 Blanda samman cremé fraiche med böcklingpastej och purjolök till god smak. Fördela fyllningen i minikrustaderna.
Dekorera med: Hackad gräslök, tunt skuren rädisskiva eller liten trekant av kavring.

 

*

Till 24 minikrustader med ansjovis:
10 ansjovisfiléer
2 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad purjolök
250 g lätt kesella
ca 1 tsk ansjovisspad
Till 15 minikrustader med räkor:
5-10 skalade räkor
2 msk finhackad dill
1/2-1 msk nyriven pepparrot
1 dl lätt kesella
ca 1 msk vatten
lite svartpeppar

 

Med ansjovis:
 Hacka ansjovisfiléerna och skär en eller flera i små tunna bitar till garnering. Blanda ansjovishacket med hackad lök, dill, purjo och kesella. Rör i ansjovisspad. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med de små ansjovisbitarna.
Med räkor:
 Finhacka räkorna. Blanda hacket med dill, pepparrot och kesella. Rör i lite vatten och smaka av med svartpeppar. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med små dillkvistar.

*

24 st minikrustader
Med räkor:
räkor
majonnäs
dill
Med kött:
crème fraîche
kallskuret kött, t.ex. rökt skinka eller pastrami
bladpersilja
Med lax:
rökt lax
crème fraîche eller gräddfil
pepparrot
dill

 

Med räkor:
 Fördela 1-2 tsk majonnäs i åtta krustader. Placera en skalad räka i varje och garnera med dillkvist.
Med kött:
 Klicka någon matsked crème fraîche i åtta krustader. Lägg på en liten skiva rökt skinka, pastrami eller annat kallskuret kött. Sätt i en bladpersiljevimpel.
Med lax:
 Lägg en liten skiva rökt lax i varje krustad. Skeda över en aning crème fraîche eller gräddfil, blandad med lite riven pepparrot. Dillkvist på och det är klart.

 

2002-10-20

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept