FÖRRÄTTER


Tonfiskfylld paprika

 

 

4 pers.

4 stora paprikor (ej gröna!)
3 msk olivolja
5 droppar citronsaft
salt, peppar
1 klyfta vitlök
1 burk tonfisk
3 msk kapris

Ugn: Grillvärme

 Lägg in paprikorna i ugnen hela. Vänd dem då och då och låt dem stå inne 10-15 minuter. Ta ut dem då skalen blivit blåsiga. Skala dem när de svalnat. Skär sedan varje paprika i tre delar och ansa dem.
 Blanda olja, citron, salt, peppar och pressad vitlök i en form. Lägg paprikorna i marinaden och låt dem ligga i den en timme, minst.
 Blanda tonfisk och kapris med en gaffel. Ta fram paprikorna. Spara marinaden. Lägg paprikorna på en skärbräda och placera en klick tonfisk/kapris på varje bit. Rulla ihop och lägg rullarna på ett serveringsfat.
 Servera med bröd och vitt vin eller cider.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept