FÖRRÄTTER


Tomat- och sherryströmming

 

 

 

Portioner 4


12-15 st strömmingsflundror, ca 600 g
1,5 dl tomatpuré
2 msk socker
1 msk ättika (12%)
1 dl avrunnen syltlök
0,5 dl torr sherry eller vatten
0,5 dl vatten
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar

Till dekoration:
1 pkt bacon


 Sätt ugnen på 180 grader.
 Salta och peppra strömmingen. Rulla strömmingarna med köttet inåt och lägg i en smörad ugnsfast form. Blanda tomatpurén med sockret, ättikan, syltlöken, sherryn, vattnet och persiljan. Salta och peppra. Häll blandningen över strömmingen och baka i ugnen i 20-30 minuter.

Dekoration:
 Knaperstek bacon i mikrovågsugnen eller på spisen. Strö baconet över strömmingen före servering.

2003-11-21

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept