FÖRRÄTTER


Kvibille Gräddädel med kryddkokt päron och rostade hasselnötter

 

 


Kryddkokt päron:
2 Anjoupäron
5 dl vit glögg
1 dl strösocker

Kvibilleost:
400 g kvibille gräddädel
1 dl crème fraiche
1/2 kavring
2 dl hasselnötter, skalade
50 g smör
2 rädisor
13 selleriblad

 Skala och skär ner päronen i mindre bitar. Koka in i glögg och socker tills päronen är mjuka. Låt svalna.
 Smula osten och blanda med crème fraiche, rulla till korvar i plastfilm. Ställ kallt. Rosta kavring och hasselnötter och mixa till grovt ströbröd. Smält smöret och blanda med hasselnötsblandningen. Rulla ostrullarna i nötblandningen och rulla in i ny plastfilm. Låt stå i kyl minst 30 minuter.
 Vid servering: Skiva upp osten i 13 bitar. Skiva rädisan tunt och lägg på osten tillsammans med en bit päron och selleriblad.

Tips! Skär upp "korvarna" med plasten på, så smular dom inte så mycket.

 

2004-02-26

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept