FÖRRÄTTER


Plockmat med guacamole

 

 

 

4 pers


4 selleristjälkar
1 bunt rädisor
½ grön gurka
1 bit lagrad grevéost
2-3 smala korvar, t ex cabanos, calypso och vitlökspinne
1 påse stjärnchips

Guacamole:
2 mjuka avokador
1 msk pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk fin olivolja
1 finhackad tomat
salt
peppar
ev lite sweet hot chilisås


 Sätt ugnen på knappt 200 grader och värm brödet enligt anvisning på påsen.
 Mosa avokadoköttet med citronen, vitlöken och oljan, gärna i mixer.
 Finhacka tomaten och krama ur lite vätska. Rör ner hacket utan att mixa och smaka av väl med salt, peppar och lite het sås om du så vill. Lägg ner en avokadokärna och täck över skålen om du inte serverar direkt. Då mörknar i dippsåsen.
 Skölj och ansa alla grönsakerna. Skär dem och korvarna i lagom munsbitar och lägg upp på ett fat med guacamolen i en skål mitt på fatet.

2004-03-21

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept