FÖRRÄTTER


Bakpotatis med räksallad och gurksambal

 

 

 

 

 

16 mandelpotatisar (medelstora)
2 msk olivolja
salt och peppar

Räksallad:
5 tigerräkor (råa, fint hackade)
2 schalottenlökar (fint strimlade)
1 grön chilifrukt
2 vitlöksklyftor (hackade)
1 tsk tandoori krydda
1 msk svensk senap
salt och peppar

Gurksambal:
1 gurka (strimlad)
1 gul lök (tunt skivad)
1 msk sambal oelek
2 tsk socker
2 msk soja
2 vitlöksklyftor (hackade)
1 spansk peppar
1 bit ingefära (skalad och skivad)
3 lime, saften
3 msk gräslök (finskuren)


 Vänd potatisen i lite olivolja, salt och peppar. Baka i ugn tills de är mjuka. Skär av ett "lock" på längden. Gröp ur hälften av potatisen och blanda det med räkor, chili, schalottenlök, tandoori, vitlök, senap, salt och peppar
 Fyll potatisarna rågade och baka av i ugnen tills räkorna är genomkokta (ca. 5-10 min beroende på storlek)

Gurksambal:
 Blanda allt. Låt stå och marinera i ca en timme.

2004-04-04

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept