FÖRRÄTTER


Tunnbrödskorgar

 

 

 

 

 

 

4 pers


1 paket rektangulärt tunnbröd

Fyllning med kött och pepparrot:
100 g renstek eller hamburgerkött i skivor
2 dl creme fraiche
1 msk riven pepparrot
2 msk finklippt gräslök
örtpeppar

Fyllning med rom:
1 dl majonnäs
1 dl lätt creme fraiche
100 g räkor utan skal
2 msk stenbitsrom eller löjrom
2 msk finklippt dill
salt och citronpeppar

Garnering:
persilja eller dill
tomatklyftor
några räkor till fyllning med rom


 Skär av ca 5 cm på var tunnbrödsskiva så att det blir en fyrkant. Även hörnen kan skäras av så att korgarna får en rundare form. Värm en stekpanna och lägg i brödet och platta till. Vänd brödet när det börjar mjukna. Det tar 1-2 minuter. Lägg genast brödet över ett upp- och nervänt glas och forma till en korg.
 Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen med kött och pepparrot och fördela i korgarna. Garnera med en kvist persilja och några tomatklyftor.
 Blanda samman ingredienserna till fyllningen med rom och smaka av med salt och citronpeppar. Fördela fyllningen i korgarna. Garnera med dillkvistar och räkor.

2004-05-21

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept