FÖRRÄTTER


 

Schacktårta

 

 

 

Portioner: 4


1 vitt formbröd
mjukost eller rumsvarmt smör
24 stora skalade räkor
2 dl finhackad dill
100 g svart kaviar
8 dillvippor
tunt skurna citronskivor
tandpetare


  Skiva formbrödet på längden och skär bort kanterna. Skär ut 5 brödremsor, 20 cm långa och 4 cm breda. Lägg dem på varandra och skär de fem remsorna samtidigt i lika stora fyrkanter till 25 brödbitar som då blir 4x4 cm.
  Bred samtliga brödbitar med mjukost eller smör. Doppa 12 av bitarna i hackad dill och lägg 2 skalade räkor på varje. Täck de återstående bitarna med svart kaviar ända ut i kanterna.
  Lägg smörgåsarna bredvid varandra, varannan med räkor och varannan med kaviar, till en fyrkantig tårta. Garnera räkorna med små dillvippor och kaviaren med små bitar av skivad citron.
  Förvara tårtan kallt tills den skall serveras.

2004-09-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept