FÖRRÄTTER


Mozzarellafyllda tigerräkor

 

 

 

Portioner: 4


· 12 st tigerräkor
· salt, vitpeppar
· 1 liten Mozzarella (helst på buffelmjölk)
· 12 skivor bacon
· lime, smör och olivolja

Salsa:
· konserverad jalapeño
· färsk koriander
· 1 dl gräddfil



Börja med att göra salsan. Ta jalapeño efter smak och hacka den fint. (Tycker man om stark smak ska man ta ca 10-15 skivor).
Finhacka 4-5 kvistar färsk koriander. Slå upp gräddfilen i en skål, tillsätt jalapeño och koriander. Rör om och ställ in i kylen.
Snitta tigerräkorna nästan helt igenom på längden. Salta och peppra försiktigt. Skär mozzarellan i stavar, lägg en stav i varje räka. Linda in räkan i en skiva bacon.
Hetta upp lika delar olja och smör i en stekpanna, det ska vara ganska mycket fett i pannan så att räkorna nästan blir friterade. Lägg i räkorna och låt dem fräsa några minuter på var sida.
Lägg upp dem på en tallrik med en klick salsa bredvid. Garnera med lime och korianderkvist.

2004-12-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept