FÖRRÄTTER


Sillsallad

 

 

 

 

Portioner: 4 som förrätt, 8 till julbord


2 filéer inlagd sill (ca 200 g)
1 medelstor kokt kall potatis (ca 60 g)
salt eller delikatessgurka (ca 60 g)
1/2 syrligt äpple (ca 60 g)
230 g inlagda rödbetor
1/2 dl finhackad gul lök
1 dl senapssås
salt och vitpeppar från kvarn

Senapssås:
2 msk Slottssenap
1 msk socker
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar, några varv från kvarn
1 tsk vinäger
1 dl matolja


1. Börja med senapssåsen.
Blanda samman senap, socker, salt, vitpeppar och vinäger. Under kraftig vispning tillsättes sedan oljan litet i sänder. Om såsen skär sig häller man i några droppar vatten och fortsätter vispa tills all olja är inblandad.
2. Sill, potatis, rödbetor, äpplen och delikatessgurka skäres i små tärningar. Blanda alla ingredienser - även den finhackade löken - väl med senapssåsen.
3. Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar eller senap. Allt efter egen smak.

Garnering:
Sillsalladen kan garneras med äggklyftor och spritsad vispgrädde allt efter egen smak.

2004-12-27

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept