FÖRRÄTTER


Stenbitsrom i tunnbröd
 
 
Portioner: 4

Stenbitsrom (ljus)
Kokt ägg
Gul lök
Crème Fraiche
Pressad citron
Grovmalen svartpeppar
Cayennepeppar
Tabasco
Vitlök (ev. pulver)

Salladsblad, isbergssallad


Hacka löken
Hacka ägget
Blanda ihop stenbitsrommen, löken, ägget, Crème Fraiche, citronsaft, svartpeppar, cayennepeppar, Tabasco och vitlök
Lägg upp salladsbladen på tunnbrödsskivor (ett blad per skiva) och lägg smeten på salladsbladet.
Rulla ihop tunnbrödet. (Om lite av smeten tillåts att pressas ut "framåt", när man rullar ihop rullen, så fungerar det som ett "klister" sedan och håller ihop
tunnbrödet.)
Serveras med fördel till ett glas gott vitt torrt vin eller ljust öl.

söndag 24 apr 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept