FÖRRÄTTER


Avocadosallad



Portioner: 4
 
2 avocado
2 hårdkokta ägg
olika sorters sallader
15 st grovt hackade valnötskärnor

Sås:
2 tsk vinäger
2 msk valnöts- eller olivolja
1 tsk ljus fransk senap
salt
nymalen svartpeppar

Tillbehör:
Bröd och smör

Skala eller vispa ihop salladsåsen. Smaka av med lite salt och peppar.
Skölj och ansa salladen. Dela avocadofrukterna på längden. Skala dem och tag ur kärnorna. Skär avocadon i tunna skivor. Dela äggen i halvor eller klyftor.
Arrangera avocadon och de olika salladssorterna vackert på tallrikar. Garnera med äggklyftor eller ägghalvor. Strö de hackade valnötskärnorna över. Skeda över såsen.



2005-06-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept