FÖRRÄTTER



Matjessillcocktail





Portioner: 4

2-3 fina matjessillfiléer, ca 200 g
4 hårdkokta ägg
1 syrligt äpple
1 rödlök
1/2 knippe gräslök
1/2 knippe dill
3 msk riven pepparrot
3 msk majonnäs
2 msk chilisåssaft av 1/2 citron, ca 2 msk
salt och peppar

Garnityr:
2 skivor mjukt tunnbröd i trekanter
rödlöksringar
äppelskivor
dillkvistar
ev. lagrad ost i stavar

Skär matjessfiléerna i tärningar. Tärna äpplet. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär dill och gräslök fint. Vänd försiktigt ihop allt i en skål och rör ner pepparroten. Blanda majonnäs, chilisås och citronsaft och ringla över. Vänd några tag och ställ åt sidan. Hacka äggen och fördela ägghacket i botten av fyra glas. Stek trekanterna av tunnbröd i sparsamt med olja. Salta en aning. Toppa ägghacket med sillcocktailen i glasen och garnera med trekanter av bröd, rödlök, äppelskivor, dill och eventuellt stavar av lagrad ost.

2005-06-27

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept