FÖRRÄTTER


Tre små bitar

 

 

1.
Tunnbröd
Västerbottenost
Kesella
Dill

2.
Kavring
Rökt lax i tunna skivor
Philadelphiaost
Gräslök
Svartpeppar

3.
Knäckebröd
Rökt ren, eller annat vilt
Creme fraiche
Pepparrot
Fransk senap
Citron
Löjrom

1. Mixa västerbottenost med kesella, lika delar. Bred ett generöst lager på mjukt tunnbröd. Rulla ihop och skär i ca två och en halv centimeter höga "stubbar". Ställ de små rullarna på högkant innan den finskurna dillen strös över.
2. Ta ut små rundlar ur de skivade kavringen med hjälp av ett litet glas. Använd samma glas att ta ut runda skivor av laxen. Blanda Philadelphiaost med finskuren gräslök och svartpeppar. Bred ostblandningen tjockt på brödet och täck med lax.
3. Skär det rökta köttet fint. Rör ihop creme fraiche, riven pepparrot och senap med en aning citronsaft till angenäm styrka och smak. Blanda med köttet. Bryt knäckebröd av god kvalitet i små bitar. Lägg en klick av blandningen på brödet och toppa med ett litet välformat ägg av löjrom.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept