FÖRRÄTTER


 

 

Tunnbrödsrullar som drinktilltugg

 


 

Rektangulärt tunnbröd
Cantadou Pepparrot, gärna light ca 6 skivor Rökt hamburgerkött, rökt nötkött eller rökt skinka PER tunnbröd

Det är lite svårt att planera mängden här, för det beror på storleken på brödet och köttet.

Bred Cantadou på tunnbrödet. Snåla inte alltför mycket, för då håller det ihop dåligt. Lägg på skinka så att det täcker hyfsat över hela brödet. Rulla ihop från kortsidan, så att det blir en kort, tjock rulle. Plasta in rullen med plastfolie och låt vila i kylen tills det är dags att servera. Det är bra att göra i ordning rullarna några timmar innan så att de hinner ligga till sig. De håller ihop bättre då.

TIPS!
Det går även med de andra Cantadou-smakerna, men av någon anledning så är det alltid pepparroten som försvinner först. Den står sig väldigt bra ihop med tunnbrödet och den rökta smaken.

Godast blir det med hamburgerkött eller nötkött, eftersom det oftast har lite skarpare smak än vanlig rökt skinka. Har man tillgång till rökt renkött eller liknande så borde det passa utmärkt till också. Får man utländska gäster så kan det ju vara roligt att få bjuda på något speciellt, som de aldrig har ätit tidigare.

05 september 2006
 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept