FÖRRÄTTER


 

 

Bakad potatis med variationer

 

 

Portioner: 4
 

4 potatisar

Fyllning med rökt kött:
2 dl crème frâiche
60 g strimlat rökt renstek
1 msk riven pepparrot

Kaviargrädde:
1 dl vispgrädde
1 brk orökt kaviar
3 msk finhackad rödlök
finhackad gräslök
strimlad purjolök till garnering

Crème frâiche med löjrom:
2 dl crème frâiche
1 msk löjrom per potatis
finhackad gul lök

Räkfyllning:
1½ dl majonnäs
200 g rensade oskalade räkor
3 msk finhackad dill
4 st. hela skalade räkor
dillvippor

Sillfyllning:
1 msk gräddfil i varje potatis
matjessillbitar
finhackad gräslök till garnering

Ägg- och ansjovissmör:
2 hackade hårdkokta ägg
8 hackade ansjovisfiléer
½ finhackad gul lök
4 msk rumsvarmt smör
2 msk finhackad persilja
Blanda smöret med de hackade ingredienserna. Garnera med ytterligare ett par ansjovisfiléer.
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisarna noga. Stick i dem några gånger med en steknål så att de inte exploderar i ugnen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller ugnssäkert fat eller i en långpanna. Sätt in potatisen i nedre delen av ugnen och baka i 45-60 minuter beroende på storlek.
Tag ut potatisen. Skär ett djupt kryss i varje. Tryck till på båda sidor med en tumme och pekfinger inåt och uppåt så att potatisen öppnar sig ordentligt.
Välj någon av fyllningarna och lägg den i potatisarna.

 

03 oktober 2007

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept