FÖRRÄTTER


Skaldjurssallad med arabisk kryddning

 

4-6 småportioner


Ingredienser:
400 g kött från kungskrabba, havskräfta, kräfta, krabba eller räkor
1 huvud romansallad
2 tomater
½ gurka
1 msk finhackad dill
1 lime

Dressing:
½ tsk havssalt
1 msk rödvinsvinäger
2 krm mald spiskummin
1 krm mald kardemumma
1 krm mald kanel
½ finhackad vitlöksklyfta
1 ½ msk olivolja
1 ½ msk majsolja

Välj själv dina favoritskaldjur, rensa dem och gör en fin sallad. Häll över dressingen precis innan rätten ska serveras.

1. Rensa skaldjuren och skär köttet i mindre bitar om det behövs. Det är vackert om man kan lägga upp köttet så att bitarna hänger ihop.
2. Finhacka romansalladen, men spar några blad till dekoration.
3. Skär gurkan i mindre bitar och tomaterna i små klyftor. Eventuellt kan man ta bort inkråmet från tomatklyftorna.
4. Lägg upp sallad, tomat och gurka. Lägg upp skaldjursköttet ovanpå. Skär upp limen i klyftor och garnera med.
5. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör ihop den eller skaka den tills den håller ihop. Smaka av.
6. Häll dressingen över salladen.

 

 

 

08 januari 2008

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept