VARMRÄTTER


17 juli 2000

Fläskkarré med Kinesisk touche

4 pers.

 

4 skivor fläskkarré, c:a 1 1/2 cm tjocka

 

Marinad:
1/2 dl olja
1/2 dl vatten
1/2 dl äkta soja
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 tsk ingefära
2 msk vinäger
2 msk honung

 

Ugn:
grillvärme, c:a 275 grader

 

 Blanda marinaden av alla ingredienserna.
 Lägg köttskivorna i en tjock plastpåse. Häll i marinaden. Knyt ihop påsen och lägg den kallt i c:a 4-6 timmar. Vänd påsen några gånger.
 Skala potatisen och skär den i klyftor. Stek dem i ugnen eller i stekpanna i matfett tills klyftorna är mjuka. Salta.
 Torka av köttet och grilla i ugn, på grill eller i stekpanna, c:a 3-4 minuter på var sida. Fläskkött är godast genomstekt.
 Servera köttet med klyftpotatis och en grönsallad..

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt

"Det blir inte sött i munnen bara för att man säger "socker" flera gånger."

(Ordspråk från Ukraina.)