GRILL


Grillspett med exotiska inslag

 

4 pers.

ca 600 g fläskfilé
4 ananasringar
1 banan
kokosflingor

Marinad:
2 små lökar
ev. 1 klyfta vitlök
1 liten mango
4 msk brun farin
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
2 tsk curry
2 tsk vitvinsvinäger

Tillbehör:
4 portioner ris
gurkmeja
1 röd finhackad paprika

 

 Finhacka lök och vitlök till marinaden. Mosa mangoköttet. Blanda det i en kastrull med lök, socker, salt, kryddor och vinäger. Koka upp och kyl.
 Putsa och skär filén i bitar. Lägg dem i marinaden. Låt dem ligga så länge som möjligt, gärna över natten i kylen.
 Lyft upp filébitarna och trä dem på spett. Varva med ananas- och bananbitar. Börja och sluta med kött. Grilla spetten cirka 12 minuter. Pensla på lite av marinaden under tiden.
 Servera kokt ris (gurkmeja i kokvattnet färgar riset gult) blandat med paprika till.
 Servera spetten som strötts med kokosflingor.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept